Zingen in coronatijd


Net als alle andere koren van Nederland heeft Alive te maken met de veranderde omstandigheden door het coronavirus.
Van maart tot juni 2020 betekende dit, dat we helaas niet samen konden zingen. We hebben dit tijdelijk opgelost met online zangsessies via het programma Zoom, onder leiding van onze dirigent.

 

Zodra het weer verantwoord en toegestaan was, zijn we gaan repeteren in de buitenlucht, in de achtertuin van één van onze koorleden.

Inmiddels is het zover dat ook onze vaste locatie, het CKC in Zoetermeer, weer open is voor gebruik. Wel zullen we in ieder geval tot en met december 2020 gebruik maken van een andere ruimte, namelijk de theaterzaal op de begane grond. Doordat deze zaal een stuk groter is, kunnen we er een opstelling maken waarbij we ruim anderhalve meter afstand van elkaar houden. Ook is deze ruimte goed geventileerd volgens de geldende richtlijnen.

 

Het is wat moeilijker om elkaar goed te kunnen horen op zo'n afstand, maar we maken er voorlopig het beste van. Om het zangplezier meer op de voorgrond te plaatsen, wordt er iets minder tijd dan anders besteed aan hard studeren en meer aan het lekker samen zingen.

 

Het aantal leden staat, per september 2020, op 34. Ook in de tijd dat we stil lagen, hebben we gelukkig weinig leden verloren, maar er is nog wat ruimte voor nieuwkomers.